دل نوشته ای برای نفرآباد وهاشم آباد
- شناسه خبر: 528
- تاریخ و زمان ارسال: 14 شهریور 1401 ساعت 10:20
- بازدید : 301
- نویسنده: علی قدرتی

اخیراً در شهرری شهردار تهران و رئیس شورای شهر تهران، ری و تجریش و جمعی از مسؤلین تشریف آوردند و اعلام کردند امروز می خواهند کلید احیای این دو محله را بزنند !
من بنا ندارم فعلا راجب به عملکرد شورا و شهرداری تهران اظهار نظرکنم فقط چون برخی قلم به مزد های ابن الوقت مرا تلویحاً مخاطب قرار دادند که در دوران عضویت خود در شورا حل مشکل این دو محله درحد روی کاغذ بوده است !!!خواستم مطلبی ننویسم و جوابی ندهم ولی حیفم آمد که از زحمات اعضای محترم شورای پنجم درمورد این دومحله یادی نکنم و مثل این آقایان انقلابی نما که پدرانش هم بعداز انقلاب بدنیا آمدند! خدای ناکرده قدرناشناسی قلمداد شود!
همانطورکه اهالی محترم شهرری و خبرگان و معتمدین شهر و کارکنان خدوم شهرداری استحضار دارند محله های نفر آباد و هاشم آباد طبق مصوبه ای در کمییسون ماده ۵ شهرداری تهران درطرح تفصیلی “باغآرامگاه” مصوب شده بود!
و قرار بود اطراف حرم و این دومحله هم گورستان شود!
وقتی عضو شورا شدم باتوجه به اطلاعی که از این دومحله داشتم، ابتدا تلاش کردم طرحی مصوب کنیم که مشکل پلاک های موجود که سالیان درازی است ساکنین آن گرفتار محله ای متروکه شده بودند حل شود ولی بابررسی های ابتدایی در شورا
و شهرداری و گفتگو با کمیسیون شهرسازی و سایر اعضای دوره پنجم، درکل به یک رویکرد جدیدی رسیدیم که این همه املاک مردم را شهرداری فریز کرده و پروانه ساخت نمی دهد و برخی چند دهه هست که بلاتکلیف هستند! باید چاره ای اندیشید و همه به این نتیجه رسیدیم که محله ها و گذرهایی که امکان تملک و تعریض آن ها را شهرداری ندارد ضمن رعایت اصول کلی شهرسازی و طرح های تفصیلی از طرح خارج نماید و مردم را از گرفتاری چند ده ساله نجات دهد…
خوشبختانه یکی از طرح هایی که مورد بازبینی قرار گرفت طرح اطراف حرم حضرت عبدالعظیم(ع) بود و شاید جزء اولین محلات و طرحهابود و باپیگیری های جناب مهندس سالاری رییس محترم کمیسیون شهرسازی شورای دوره پنجم و شهردار وقت تهران دکترحناچی و معاون شهرسازی جناب دکتر گلپایگانی و پیگیری اینحانب از طرح باغ آرامگاه خارج شده و در بهمنماه ۱۳۹۹ در کمیسون ماده ۵ طرح جدید تصویب شد، و در همان سال برای کلنگ زنی پاتوق عموعباس مراسمی برگزار و در همان جا این مصوبه را اعلام کردیم و خبرخوش را به اطلاع اهالی محترم رساندیم (مصاحبه ها موجود هست…)
البته تارسیدن به این مرحله و تغییر پهنه درطرح تفصیلی، افراد آگاه میدانند که به همین سادگی اتفاق نمی افتد باید ابتدا طرح کلی پیشنهاد و در کمیسیون تصویب و مشاوران برای طرح جدید برداشت و پیشنهادات جدید بیاورند که این مهم حداقل ۱/۵ سال پیگیری داشت که وقتی تصویب شد آقای حناچی شهردار وقت، مرا در شورا دید، باخوشحالی تصویب این طرح و ازفریز درآمدن آنرا بمن اعلام کرد که دراینجا لازم هست از همه یادشدگان و اعضای شورای پنجم تشکر کنم همگی کمک کردند.
دراین طرح مقررشده محلات نفرآباد و هاشم آباد به دلیل قدمت تاریخی بصورت معماری ایرانی اسلامی فاخر بازسازی شود که البته وزارت گردشگری و میراث فرهنگی باتوجه به محدودیت های اطراف حرم ارتفاع ۱۰/۵ متر برای ساختمان را سقف معین کرد و ما چون می خواستیم محله ازفریز درآید قبول کردیم ولی قرارشد پارکینگ در ساختمان ها حذف و شهرداری درضلع جنوبی پارکینگ این پلاکها را تامین کند.
درسال ۱۴۰۰ این طرح در سیستم شهرسازی نشست و هماکنون هم براساس آن پروانه به مالکین می دهند و خوشبختانه در میدان سلمان فارسی هم اکنون یک خانه درضلع غربی آن درحال ساخت هست.
البته ما دردوره پنجم اوراق قرضه برای بازسازی اطراف حرم و وام ویژه را پیگیری و تصویب کردیم که به اهالی محترم اطلاع رسانی شد و بنرهای آن بر دیوارهای محله مذکور نقش بست.
تا اینجا کار اساسی و تغییرطرح اطراف حرم از گورباغ به محله میراثی مسکونی، بی شک نتیجه تلاش دوره پنجم شورای شهر بوده ولی چون ما اصلاح طلبان بچه زنبابا هستیم هیچ کاری ازما پذیرفته نیست و کسی هم روی آن تبلیغ نمی کند!
بگذریم تا درپایان دوره ریاست من در شورای شهرستان ری و روز تحویل و تحول به آقای شربیانی عضو محترم شورای ششم و همشهری امان رسید.
درآن نشست صمیمی چون توسعه و رفع رنج های شهرم برایم اصلی لایتغیر هست و ایشان هم انصافاً ادب کردند، من چند مطلب را به ایشان ارائه کردم، منجمله همین طرح اطراف حرم که ما از فریز درآوردیم، شما که اکنون عضو شورا و اهل ری هستید و خوشبختانه در کمیسیون شهرسازی و هیات رییسه هستید، ما زورمان به کارشناسان وزارت میراث نرسید، اطراف حرم را ازطرح درآورده ایم ولی برای مردم و سازندگان جاذبه ندارد، شما رایزنی کنید اگر یک طبقه دیگر به ارتفاع را ازمیراث موافقت بگیرید، اطراف حرم از این وضع درمیاید، خوب ایشان هم پیگیری کردند و خوشبختانه گویا موافقت ارتفاع بیشتر را ازوزارت میراث و کمیسون ماده ۵ اخذ کرده اند که همین جا از ایشان تشکر می کنم
و امیدوارم مردم و اهالی اطراف حرم پس از سه دهه باکاری که ما شروع کردیم و اصل آنرا از فریز درآوردیم و در ادامه باتلاش دوستان فعلی تکمیل شد، خانه های فاخر و محله فاخر بامعماری ایرانی اسلامی احداث شود و از این وضع دربیاید
آری اینچنین بود برادر…
من هم قصد ارائه مطلبی دراین مورد نداشتم، هرچند همه اقدامات خود راهر روزه در فضاهای مجازی انتشار دادم، اگر یک باانصاف چند ثانیه زحمت می کشید و در اینترنت سرچ می کرد به واقعیت پی می برد!!!
و مشکل عدم کارآمدی را با کارهای زیربنایی دوره پنجم پُز نمی دادند و قلم به جسارت نمی گشودند، من هرگز تصدیع نمی کردم.
ولی درهمین جا یک حرفی که همیشه زده ام بازمی گویم شهرری با هشت هزارسال سابقه نباید پیوست تهران با دویست سال سابقه باشد!این حقوق شهروندی مردم نجیب و متدین ری را باید احقاق کنیم، شهرری باید شورای مستقل و شهرداری مستقل داشته باشد،طبق اصل یکصدم قانون اساسی.
اگر مرد میدانی این اصل اساسی را پیگیری کن، این کارها را که امکان داشته حقیر در دوره عضویت خودم پایه گذاری کردم، قلم را به سوی حقوق اساسی مردم بچرخانید، نه برای جا انداختن خودتان به تملق و تمجید و نادیده گرفتن حقوق عمومی بچربانید.
امابا نماینده محترم #جنابیزدیخواه و همکار عزیزم هم سخنی دارم…
برادر دوره شما دارد تمام میشود ظلم مجلس نهم را از سر شهرری رفع کنید و مدیریت شهرری را از تهران جداکنید!!!
همه روستاها و شهرهایی که تا چندسال پیش روستا بودند شورای مستقل دارند، ورامین هم دارد استان می شود! چشم بازنکنیم شهرستان ری در اطراف حرم خلاصه شود یا جز استان ورامین بشود!
برادر وقت تنگ هست بجنبید، به خالی بندی های دارودسته رییس هم دل مبند ! شهرری بیش از هزینه های شهرداری خود درآمد دارد…
والسلام